Beste prijsgarantie!
Boutique Hotel ‘t Klooster

Beste prijsgarantie!

Boutique Hotel 't Klooster biedt de beste prijsgarantie in vergelijking met online touroperators wanneer u een directe boeking via onze website maakt. Bovendien profiteert u van de volgende voordelen als u hier direct boekt:

Onze website Andere boekingssites
Beste prijs garantie
Voorrang bij vroege check-in
Beste prijsgarantie
 — 
Enter the Code

Geschiedenis

In April 2009, opende Boutique Hotel ‘t Klooster haar deuren voor vakantiegangers en zakenreizigers. Maar voordat het een uniek stadshotel en monument werd, was het een klooster, boekenwinkel en drukkerij.

 

1932: Klooster St. Albertus

 

1886 arriveerden de Katholieke Fraters van Zwijsen op Curaçao om het basisonderwijs op te zetten. Ze bouwden een school in Pietermaai (Willemstad) en noemde het St. Albertus college. In 1932 bouwden ze het Klooster St. Albertus, naast de school en in de buurt van Kathedraal Pietermaai. 1988 vertrokken de Fraters van het eiland en vervolgden hun missie in Afrika en Azië

 

1987-2006: Een boekenwinkel, drukkerij en verlatenheid

 

In de acht jaar na het vertrek van de Faters, werd het Klooster St. Albertus achtereenvolgens een boekenwinkel en een drukkerij. Van 1995 tot en met 2006, bleef het pand leeg. Ondanks haar benoeming tot officieel monument, was het verlaten gebouw, onbewoonbaar en in zeer slechte staat van onderhoud.

 

2007- Heden: Restoratie en Hotel ‘t Klooster

 

In 2007 werd het klooster gekocht door een stichting die vervolgens de lokale architect Lyongo Juliana vroeg, om een restauratieplan voor het gebouw in te dienen, om zodoende het klooster tot een modern stadshotel te transformeren. Het plan werd goedgekeurd.

De restauratie was mede mogelijk dankzij een aanzienlijke subsidie van het ‘Monumentenfonds’ in Curaçao. Onder de begeleiding van deze stichting en toeziend oog van de architect, zijn vele karakteristieke details van het pand weer hersteld of herbouwd in oorspronkelijke staat.

In 2008 werd Hotel ‘t Klooster geopend. Het is onze missie om dit monument in al haar glorie te beschermen en haar schoonheid met onze gasten te delen.